Agenda Jeugdzeilen

1ste Jeugdzeilles in 2020

Jeugdzeilen | Jollensteiger

Let op (en tel af):
de eerste zeiltraining in het seizoen 2020 start over.......

Nieuws Jeugdzeilen

gezocht

We zijn op zoek naar

• begeleidingsboten met motor (circa 4/5 pk) en ook met schipper;

• begeleiders of trainers voor Optimist of Splash;

• begeleiders of trainers voor ‘zeil-vrij-maak’ les.

Ben je geïnteresseerd, contact Henriëtte klik hier

Gewicht wedstrijdboeien

boeitje

Het Jeugdzeilen verzamelt op dit moment jerrycans zodat deze een tweede leven krijgen als gewicht voor een wedstrijdboeitje.

Gun uw wegwerp jerrycans een tweede leven.
Gooi uw jerrycan niet in de vuilcontainer, maar plaats deze in de witte millieucontainer, ernaast.
Met name de (Talamex) antivries verpakking (5 liter) is een mooi maatje.
In het voorjaar zullen de cans, door ons met beton worden afgevuld.

Jeugdzeilen

WSV Herkingen organiseert op zaterdagochtenden vóór de vakantie training voor de jeugd in hun eigen Optimisten en Splashes.
We werken met een beginnersgroep (C), een basisgroep (B) en een gevorderdengroep (A). Daarnaast is er voor de oudere zeilers een Splash-groep.

Nieuw: "Zeil-vrij-maak" lessen

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar zijn we dit jaar gestart met Zeil-vrij-maak lessen.

onderdelen-optimist

Meedoen? Leuk!

Als je wil meedoen dan moet je 8 jaar of ouder zijn. Wanneer je dit kunt lezen dan zal dat wel het geval zijn.
Je moet ook kunnen zwemmen. Dat is wel zo handig als je een keertje omslaat.
En een eigen bootje natuurlijk, want daarin leer je zeilen en er ook goed voor zorgen.
Ook moet je jeugdlid zijn van onze watersportvereniging.
En goede kleren, dat is logisch. Lekker warm als het nog koud is en iets luchtiger bij warmer weer.
En tijdens het zeilen doe je altijd een reddingsvest aan. Bij omslaan hoef je dan niet te zwemmen en kan je al je kracht gebruiken om je boot weer overeind te krijgen.

Maarrrr... ben je nog geen 8 maar al wel 6 (geweest) en je wil toch alvast wat meer weten van bootjes en zeilen? Dan zijn onze "Zeil-maak-vrij-lessen" wel iets voor jou!

zwembadles-2

Zwembadles

De Zwembadles is optioneel en is bedoeld voor beginnende zeilers die bij ons nog geen zeilles hebben gehad en dit jaar voor het eerst deelnemen aan onze jeugdzeillessen. Bij voldoende deelname wordt deze les georganiseerd vóór de eerste Jeugd zeilles. Zie daarvoor de agenda.

We oefenen o.a. het omslaan en weer rechtop krijgen van de boot. Een leuk filmpje van onze zwembadlessen zie je op:Zwembadles.

Criteria voor deelname

Leeftijd, zwemdiploma en eigen bootje

Minimum leeftijd voor de zeillessen is 8 jaar plus bezit van zwemdiploma A en B. Kinderen zeilen in hun eigen bootje, dit is dus noodzakelijk voor deelname. Bij voorkeur een Optimist en voor de Splash-groep uiteraard een Splash. Indien er sprake is van een ander type boot neem dan contact op met: klik hier
2e hands zijn er meestal wel nette bootjes te koop en als de schipper de boot is ontgroeid dan is verkoop tegen de aankoopprijs bij correct onderhoud goed mogelijk (statiegeld).

Jeugdlidmaatschap

Deelname aan de zeiltrainingen is gratis voor ((klein-)kinderen van leden. Wel dien je als deelnemer / deelneemster jeugdlid te zijn van WSV-Herkingen. Kosten van het jeugdlidmaatschap bedragen €15,00 per jaar. Ieder jeugdlid krijgt evenals een volwassen lid een lidmaatschapsnummer dat op termijn van pas kan komen om snel in aanmerking te komen voor een ligplaats. Een ander bijkomend voordeel is dat jeugdleden geen inschrijfgeld à €75,00 hoeven te betalen als ze volwassen worden en dan dus dit bedrag uitsparen.

Kleding

Belangrijk is dat de kinderen goed gekleed zijn. Wanneer zij het koud krijgen kunnen ze zich minder concentreren en wordt het plezier in zeilen een heel stuk minder.
De eerste zeilles begint al in mei. Het water in de Grevelingen is dan nog koud. Ook zit het weer niet altijd mee. Zorg dan ook voor warme, waterdichte kleding en een deugdelijk reddingsvest.

Groepen: leeftijd en niveau

We werken met een beginnersgroep (C), een gevorderdengroep (B) en een groep met kinderen die veel ervaring hebben (A). Daarnaast is er voor de oudere zeilers een Splash-groep. Zeilers kunnen deelnemen aan de Splash-groep als ze ervaring hebben met het zeilen in een Optimist.

splash-opti

Designed by Dalton Productions Ultd     © Copyright WSV Herkingen    Disclaimer