Welkom bij de première

Geplaatst op 14-12-2018  -  Categorie: Algemeen intern  -  Bron: Webmaster

Welkom, bij de première van de nieuwe website

Samen met secretaris Frans Lammers en Aad Roedoe, bestuurslid algemene zaken, heb ik sinds begin oktober gewerkt aan onze nieuwe website. Omdat de provider heeft aangekondigd dat hij medio december de stekker trekt uit de verouderde, ondersteunende software van onze oude website hadden we een onverbiddelijke, meedogenloze deadline.  En die hebben we gehaald!

Ons doel is om via de nieuwe website onze leden, passanten en andere belangstellenden te informeren over onze vereniging WSV Herkingen, de havenaccommodatie en de activiteiten.  De informatie moet wetenswaardig zijn. Een belangrijke factor daarvoor is actualiteit.

Actueel

Met onze homepage spelen we in op ieders dagelijkse informatiebehoefte zoals nieuws, “wat gaan we doen” (=agenda) en het weer. Daarbij informeren we niet alleen over wat er binnen onze vereniging en haven speelt maar willen we de horizon verbreden tot het nabije vaargebied. In de nieuwsrubriek vind je al een aardige oogst van wetenswaardigheden die sinds oktober is verzameld. En de agenda toont al heel wat activiteiten waarnaar je de komende tijd kunt uitzien. En daar komt nog meer bij. Let op, plannen (kunnen ook) veranderen.

Op de andere pagina’s vind je “wie is wie” en wat doen ze, de mensen die in bestuur, commissies en werkgroepen onze vereniging vormgeven. En natuurlijk ook van alles over onze accommodaties, de haven en ’t Krabbennest.

Leden kunnen inloggen

Leden kunnen inloggen met hun reeds bekende Gebruikersnaam en Wachtwoord. En als ze die niet meer weten wordt een pad gewezen om daar achter te komen. Na een succesvolle inlog wordt het menu uitgebreid met de toegang tot informatie die voor alle leden is bedoeld en tot de eigen persoonlijke gegevens. De werkwijze kennen de leden al vanuit de oude website. Alleen is alles in een nieuw jasje gestoken.

Verschillende beeldschermformaten

In de vormgeving  zie je volop het geel en blauw van onze clubvlag.  De website is “responsive”, wat betekent dat niet alleen op het beeldscherm van een PC maar ook op afwijkende beeldformaten de informatie goed wordt gepresenteerd. Dus ook via een smartphone. Het is even wennen. Een menu zit bijvoorbeeld verborgen achter 3 boven elkaar liggende horizontale strepen. Even daarop klikken en het menu vouwt zich uit.

Dank

Commissies, havenmeesters en anderen hebben de website in aanbouw gescreend en informatie aangeleverd.
Iedereen hartelijk bedankt, met jullie bijdragen is het gelukt!

De première van deze website is een eerste stap. Het kan altijd beter en anders. Bijvoorbeeld het vergaren van informatie. We hopen op foto’s, verhalen, ideeën, enzovoorts. Nieuwsjagers, tekstschrijvers, fotografen, photoshoppers, vormgevers, artiesten,…. aarzel niet, doe mee.

Wat is goed, wat kan beter, wat is minder, laat het alstublieft weten.

Wim Becker,
webmaster.