Vrijwilligersprijs 2020 voor André Lüchtenborg

Geplaatst op 03-11-2020  -  Categorie: Algemeen intern

De winnaar van de Dogteromprijs 2019, Tini Pulles, heeft onze wisseltrofee "van vrijwilligers voor vrijwilligers" dit jaar toegekend aan André Lüchtenborg.

dogteromprijs-andre1

André organiseert ieder jaar de sluitingswedstrijd. Ook de editie van dit corona-jaar.

Voorzitter Harmen van Dorsser verwoordt de uitreiking aan André als volgt:

Omdat we dit najaar geen fysieke Algemene Vergadering konden houden was het de vraag hoe om te gaan met de uitreiking van de Dogteromprijs 2020. Hoewel het voor Tini niet moeilijk was een kandidaat te benoemen, lijkt de uitreiking van de vrijwilligersprijs van onze WSV dit jaar wat lastiger, dus heeft Tini de voorzitter gevraagd dit namens hem te doen tijdens de digitale ledenvergadering.

Andre Luchtenborg is een man die steeds weer opduikt bij allerhande karweitjes op de haven, maakt hem niet uit wat. Steevast komt hij in het winterseizoen elke week naar de haven om alle waterleidingen door te spoelen, dit om legionella-besmettingen te voorkomen. Ook allerhande timmerklussen, in het Krabbennest, in de containers achter op het terrein, aan de jeugd-optimisten van de vereniging met een warm hart voor het jeugdzeilen, de bekleding van de jollensteiger aan de buitenzijde, etc. etc. noem maar op, hij is altijd bezig, en heel vaak buiten het zicht van de andere havengebruikers. Hij werkt gestaag door, maar doet dat veelal achter de schermen.

Het is ook de man achter de organisatie (de eerste jaren) van de woensdagavond-wedstrijden, maar ook al jarenlang de organisatie van de einde-jaars-verenigingswedstrijd, inclusief gedoe met de deelnemers over de SW-rating, wedstrijdbanen en niet te vergeten de traditionele bolus bij de breefing.

Vele uren, echt heel veel, steekt hij in onze verenging en dat allemaal geheel belangeloos. Het is een man die het echt verdient, deze Dogteromprijs 2020: