Perfecte 2e woensdagavondwedstrijd

Geplaatst op 16-05-2019  -  Categorie: Wedstrijden

Woensdagavondwedstrijd, 15 mei.

Helaas moest de eerste woensdagavondwedstrijd van het seizoen afgelast worden maar de tweede werd een schitterend evenement.

Een perfect weerbericht, oostenwind 13 a 14 knopen en een zonnige avond.
Ons startschip, de Batavier, op volle sterkte met VAR (Visual Assistant Referee).
En 16 deelnemers aan de start.

in-de-rail 2

Gezien de verwachte omstandigheden wordt gekozen voor Baan 7 (Oost, 3,2 mijl, Startschip N van GH10).

Omstreeks 21:00u finisht het deelnemersveld, tijdens de  rood gekleurde zonsondergang. Alle schepen binnen 40 minuten van elkaar.

Windhond komt als eerste over de finish.

Maar na toepassing van onze onvolprezen bijzondere rating en wedstrijdregels wordt Overruled uitgeroepen tot winnaar. Deze, inmiddels bijna traditionele winnaar, wordt op slechts 3 seconden gevolgd door Evolutix. Captain Jack volgt op 15 seconden en Poppedien 24 seconden daarna.
Overruled is gewaarschuwd, het veld nadert.

Runner-up is Klaasje die nu al 2 schepen achter zich laat.

Wil je de beelden zien? Klik hier.

Volledige uitslagen? Klik hier voor de uitslag.

Het Klassement vind je op de pagina Wedstrijdzeilen.