Nieuwjaarsbijeenkomst goed bezocht

Geplaatst op 14-01-2019  -  Categorie: Algemeen intern  -  Auteur: Secretaris WSV

Zo’n 70 leden/partners zijn zaterdagmiddag op de geur van de verse oliebollen afgekomen voor de nieuwjaarsbijeenkomst van de WSV. Kletsenderwijs maakte het kopje koffie na de nieuwjaarswens plaats voor een lekker glas met een hapje en ook deze zaterdag waren er weer onderwerpen genoeg om het met elkaar over te hebben.

nieuwjaarsbijeenkomst-170146

Voorzitter Harmen van Dorsser begint het jaaroverzicht

De voorzitter gaf in zijn toespraak aan dat 2018 begon zoals elk jaar met de gewone werkzaamheden voor de havenmeesters: hier een daar een kraantje repareren dat lekt, een kapstokje aanbrengen, het schuifhek dat nogal eens vastliep laten repareren, wat gedoe over loslopende honden op het terrein sussen (doe dat nu gewoon niet op het terrein, honden aan de lijn) enz. enz. kortom, het leek een jaar te worden zoals elk ander jaar. Totdat…het voorjaar begon: het werd weer drukker, de haven kwam tot leven en hoe! De temperatuur steeg en steeg, watersport is dan toch wel een mooie hobby. De havenmeesters kregen meer en meer aanloop en deze gasten werden keurig door hen ontvangen: meer dan 700 passanten het afgelopen jaar, een nieuw record. De haven bleek populair door de speeltuin, het clubgebouw en de vriendelijke havenmeesters (met compliment).

Herstelwerk

En dan, dan hadden we naast de hittegolf en de grote zorgen over het steeds bruiner wordende gras opeens kinderen die vast bleven plakken aan de glijbaan! Hé, er gebeurde eindelijk echt iets in de haven! De mannen van de onderhoudsploeg mochten weer aan de slag: de glijbaan werd met een man of vier vijf geheel gedemonteerd, maar ja, en dan? Een nieuwe zou de meest makkelijke oplossing zijn maar dat bleek grof geld te kosten. Dus opknappen! Glijbaan op een trailer en weggebracht naar een schilder. Dat bleek lastiger dan gehoopt. Het stralen lukte niet, want zelfs het zand bleef plakken in de verf. Enfin, het is goed gekomen en het uiteindelijke resultaat mag er zijn. De glijbaan is volledig thermisch verzinkt en gaat op deze manier weer jaren mee. Top!! Zo houden we onze speeltuin aantrekkelijk en betaalbaar. Deze reparatie van de glijbaan staat symbool voor veel dingen die gerealiseerd worden in de haven. Met elkaar de schouders eronder en met een beetje gezond boerenverstand houden we het vervolgens mooi en betaalbaar. En ook voor 2019 mogen we hopen dat er weer heel veel zaken door de leden zelf gerealiseerd worden. Buiten de besparing van kosten onderstrepen dergelijke werkzaamheden/ activiteiten in eigen beheer ook het verenigingsgevoel, het gevoel waardoor wij ons toch onderscheiden.

Nog geen nieuws over getij

Verder haalde de voorzitter aan dat ondertussen de gesprekken met het rijk en de gemeente opgestart zijn rond het getij. We kunnen daar nog niet veel meer over melden dan reeds is gedaan in de ALV. Maar voor 2019 zal dit zeker een belangrijk aandachtspunt zijn voor het bestuur. Gehoopt wordt de leden op korte termijn meer inzicht te kunnen geven in de aanpak die het bestuur voor ogen heeft.

Vrijwilligers, bedankt

Verder kijkt ieder weer uit naar een mooi 2019, naar de mooie evenementen, het jeugdzeilen, de dagen op de Grevelingen met elkaar, het goede gesprek met de buurman over de zin van het leven…… de vereniging leeft! De voorzitter bedankte alle mensen die het afgelopen jaar gedreven aan de slag zijn gegaan voor- en met onze vereniging, geweldig. De vereniging drijft op het principe van “steun en steunt”. Laten we dat vooral zo houden, ook in 2019!

Dus….in volle vaart 2019 in! Maak er een mooi jaar van, in goede gezondheid met elkaar en voor elkaar.