Eerste PubQuiz smaakt naar meer.

Geplaatst op 19-01-2021  -  Categorie: Evenement

pubquiz

Liefst 37 leden hebben zich ingeschreven.

Op 15 januari, vrijdagavond, 20:30u opent voorzitter Harmen de pubquiz. Het is voor een watersportvereniging een bijzondere online activiteit. Maar in coronatijd normaal. De voorzitter telt 54 bij de online Teams vergadering ingelogde deelnemers. Dat betekent dat sommige leden meerdere teams in de strijd werpen.

Als quizmaster geeft Harmen uitleg over werkwijze en regels. De pubquiz wordt gehouden met het online pubquiz platform QuizStud. De multiple choise vragen bevatten steeds vier antwoorden waarvan er slechts een juist is.

pubquiz-scanNa een oefenvraag volgt het serieuze werk. Al snel blijkt team Seabreeze 2 een bollebozen-team en pakt de leiding. De achtervolging wordt traag ingezet en de positie van de koploper wordt niet meer bedreigd.
Tussen de achterliggers wordt de strijd om de tweede plaats nog even spannend. Liefst drie deelnemers finishen ex aequo op plek drie. 47 deelnemers bereiken de eindstreep.

De prijzen komen van de lokale middenstand. De Eerste prijs is een bon van de watersportwinkel van v.d. Velde, de Tweede prijs een bon van het Wapen van Herkingen en de Derde prijs een bon van de Dagwinkel, alle ter waarde van €50,-.

• De 1e prijs gaat naar Elise Philipsen van de Seabreeze;
  • De 2e prijs naar Daan Lammers van Beest;.
  • Op de 3e plaats hebben we drie gelijk geëindigden:
    Bert Imhoff van de Twister, Stijn Becker van de Snack en Mathijs de Jong van de Inca.
    Zij krijgen alle drie een bon van de Dagwinkel.

De prijzen zijn virtueel uitgereikt en kunnen worden afgehaald op het havenkantoor om daarna hun fysieke vorm te krijgen bij de lokale middenstand in Herkingen.

Na de virtuele prijsuitreiking volgt informeel een korte evaluatie van het evenement.
De nautische en/of historische vragen leiden niet tot discussie of gemor. Dat betekent dus dat voorzitter / quizmaster Harmen met zijn team de quiz knap in elkaar heeft gezet.
Een deelnemer ziet graag als te winnen prijs “promotie op de wachtlijst”.......
Alle deelnemers geven aan dat het leuk is om elkaar toch even online te ontmoeten. Zolang we tijdens de lockdown elkaar niet op een andere manier kunnen ontmoeten willen ze graag vaker aan een online activiteit meedoen.

De evenementencommissie kan terugzien op een geslaagd evenement.