De Sluitingswedstrijd was prachtig evenals het weer en de foto's.

Geplaatst op 24-09-2019  -  Categorie: Wedstrijden

Het weer is prachtig. Om 10:30u beklimt André een picknick-tafel en opent het palaver. Hij doordringt de deelnemers van de do’s & don’ts  tijdens de wedstrijd.

Zoals we al enkele jaren gewend zijn krijgt elk schip een eigen starttijd die is gebaseerd op de SW handicap. De georiënteerde finishtijd  is 16:00u. Om het laatst finishende schip niet heel erg laat te hoeven afvlaggen zijn de deelnemende schepen verdeeld in twee groepen op basis van SW handicap. De langzame groep van schepen met de hoogste handicap varen een kortere route dan de snellere.

img-1256a

Vanaf 12:30u wordt gestart. Sommige schepen lukt het niet om op het vastgestelde tijdstip de startlijn, met de Batavier, te passeren. Het kruisrak met een prima windje, 3Bft SE, zorgt ervoor dat de bemanningen al snel worden opgewarmd. Het ontwaren van de oranje keerton blijkt lastig.

Tegen 16:00u kiest de Batavier positie om de winnaar af te vlaggen. Om 16:00u is dat de Poppedien uit groep B. Bagheera  wordt de eerste uit groep A. Als Klaasje om 17:25u de finishtoeter hoort is de gehele vloot binnen.

img-1195a

Uitslag

Tijdens de wedstrijd hebben Jascha en Olaf 116 prachtige actiefoto’s geschoten. Het moet raar zijn als er niet van elke deelnemende zeilboot enkele foto’s gemaakt zijn. Het originele formaat is ongeveer 56 x 42 cm.

Alle foto’s bekijken en originelen aanvragen. Klik hier.