Het bestuur ondersteunt beleid van gemeente en veiligheidsregio en doet klemmend beroep op de leden.

Geplaatst op 22-03-2020  -  Categorie: Algemeen intern

De burgemeester van Goeree-Overflakkee,  Ada Grootenboer-Dubbelman, heeft samen met de burgemeester van Voorne-Putten, iedereen opgeroepen om niet naar vakantieparken, jachthavens en campings te komen.

Meer hierover? Klik hier.
Belangrijk is om te weten dat "de recreatie" het aantal aanwezigen op Goeree-Overflakkee in het voorjaar en de zomer aanmerkelijk doet toenemen.
De capaciteit van de zorg- en verpleeginrichtingen op Goeree-Overflakkee wordt dan volstrekt ontoereikend bij een hausse van Corona-patiënten om voldoende kwalitatieve behandeling te garanderen.

Hieronder de brief die het bestuur aan de leden heeft verzonden:

Beste leden,

Het zijn ongewone tijden waarin we ons bevinden. Ongewone tijden waarin de enige zekerheid de aanwezigheid van het Coronavirus blijkt te zijn. Wij als bestuur proberen steeds zo goed mogelijke keuzes te maken op basis van de laatst beschikbare informatie. Als we iets besloten hebben, verandert de realiteit en begint het overleg weer van vooraf aan. Zo ook nu wederom een aanpassing op eerdere maatregelen.

Zo heeft de burgemeester van Goeree -Overflakkee, mevr. Grootenboer-Dubbelman in samenspraak met de veiligheidsregio het verzoek gedaan om niet naar campings, vakantieparken en jachthavens (zo’n 250 in totaal) te gaan. Als bestuur hebben we contact gehad voor nadere duiding van de maatregelen waarbij een beroep is gedaan op onze vereniging om de leden te informeren.

De burgemeester benadrukt dat het Corona-virus momenteel invloed heeft op alle aspecten van ons leven dus het recreëren op het eiland. Zij verzoekt mensen niet te reizen door het land voor hun vakantie of weekendje weg. De impact van deze oproep is begrijpelijk, zowel voor de mensen die uit keken naar een (korte) vakantie op Goeree-Overflakkee, als voor de recreatieondernemers, maar natuurlijk ook voor onze leden die weer op hun eigen boot willen recreëren.

Op dit moment heeft het tegen gaan van de verspreiding van het Corona-virus echter de hoogste prioriteit en daar hebben wij -ook als watersportvereniging Herkingen- een gezamenlijke verantwoordelijkheid in.

De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond en de provincie Zeeland scharen zich duidelijk achter deze oproep waarmee de extra belasting op de zorg beperkt moet blijven.

Benadrukt wordt hierbij dat een dergelijke oproep vooral ingegeven wordt omdat de capaciteit van zorg- en verpleeginrichtingen op Goeree-Overflakkee volstrekt ontoereikend is bij een hausse van patiënten met verschijnselen van het Corona-virus die behandeld zouden moeten worden.

Als watersportvereniging willen we graag de gemeente en veiligheidsregio ondersteunen in het realiseren van een behapbare situatie, dus doen we een klemmend beroep op u om:

• dagrecreatie (dus ook klussen aan de boot) met minimale sociale contacten uit te voeren en
  • aan boord niet te overnachten.

Wij rekenen erop dat ieder zijn verantwoordelijkheid zal nemen en zich aan deze beheersmaatregelen houdt. Verder hopen we ook dat we met deze maatregelen kunnen voorkomen dat de overheid genoodzaakt zal zijn nieuwe strengere maatregelen te treffen.

Vriendelijke groet

Het Bestuur.