Alle havenfaciliteiten vervroegd beschikbaar vanaf 15 juni.

Geplaatst op 13-06-2020  -  Categorie: Algemeen intern

Op 6 mei deelde premier Mark Rutte tijdens een persconferentie mee dat er per 1 juli 2020 geen beperkingen meer zijn van het gebruik van de voorzieningen op campings, vakantieparken en en jachthavens.
Op 10 juni werd duidelijk dat dit vervroegd is. Per 15 juni zijn de beperkingen reeds opgeheven.

Ook zijn passanten weer welkom in onze verenigingshaven.

De "algemene RIVM coronaregels " blijven wel van kracht, zoals :

• Houd 1,5 meter afstand;
  • Vermijd drukte;
  • Was vaak je handen;
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, benauwdheid en /of koorts. Laat je testen!

Het bestuur heeft de leden per email als volgt hierover geïnformeerd:

_______________________________________________________

Aan de leden,

Opening sanitaire voorzieningen en Krabbennest.

Toiletten en douches op campings en jachthavens gaan op maandag 15 juni 2020 weer open. Volgens eerdere planning zouden de toiletten en douches vanaf 1 juli weer open gaan maar dat wordt nu twee weken vervroegd. De openstelling is vervroegd omdat vanaf 15 juni ook de buitenlandse toeristen weer welkom zijn.  Daarom zijn per 15 juni ook passanten weer welkom in onze verenigingshaven.

Voor onze WSV houdt dat in dat we de sanitaire voorzieningen in het havengebouw weer open kunnen stellen, evenals de ontmoetingsruimte in het Krabbennest inclusief terras. Wel dient u daarbij rekening te houden met wat extra aanpassingen -ontsmettingsplicht, handen wassen etc.-. Het dringende beroep blijft aan u om u te houden aan de RIVM-maatregelen en indien mogelijk de veilige afstand van 1,5 meter overal in acht te nemen, dus ook in onze sanitaire ruimtes en het Krabbennest.

Botenstalling op het parkeerterrein.

Normaliter dient het parkeerterrein uiterlijk 16 april vrij te zijn van de in de winter daar gestalde boten. Door de Corona-perikelen hebben we dat dit jaar niet kunnen realiseren, maar omdat de grenzen, de haven en ons havengebouw weer geopend worden zal het parkeerterrein weer vrijgemaakt moeten worden om plaats te maken voor de auto’s van onze leden. Er staan nu nog enkele boten van leden op het parkeerterrein. Besloten is de uiterste termijn dat de “winterstallers” hun boot van het terrein af dienen te hebben (of in het water natuurlijk) te stellen op 1 juli 2020.

Zwerf-fietsen in de stalling.

Het zal u wellicht opgevallen zijn dat er nogal wat roestige, wrakkige oude fietsen zijn “blijven steken” in onze fietsenstalling. Omdat het aantal plaatsen in de stalling beperkt is zijn we driftig op zoek naar de eigenaren van diverse fietsen (van slechts 4 fietsen zijn tot nu toe de eigenaren/leden bekend). Graag vernemen we van alle leden (via het havenkantoor) welke fietsen van hen gestald zijn in de fietsenstalling, zodat we weer meer ruimte krijgen in deze stalling. Graag uw melding uiterlijk 1 juli 2020. Fietsen zonder “bekende” eigenaar zullen na 1 juli uit de stalling verwijderd worden en later afgevoerd (oud ijzer).

Wij hopen u hiermee volledig te hebben geïnformeerd.

Het Bestuur.