Blauwe Vlag 2017 voor WSV Herkingen.18-05-2017

Auteur: Bas de Koningh

Scheveningen – 18 mei 2017. De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens, 53 Noord stranden en 8 stranden in het binnenland.

WSV Herkingen ontving dit keurmerk op het Top Sport Zeil Centrum in Scheveningen.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

“We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt de voorzitter van WSV Herkingen. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen onze watersportvereniging weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie.

Met het opgraven van de grootste Blauwe Vlag ter wereld, 20 meter doorsnede, die door wethouder van Scheveningen en Merijn Tinga(Plastic Soup Surfer) en Schoolkinderen uit Scheveningen op het strand naast de pier, is het Blauwe Vlag seizoen 2017 feestelijk ingeluid.

Terug  Mail dit nieuwsbericht Deel deze pagina via facebook Deel deze pagina via Twitter Deel deze pagina via LinkedIn